Wednesday, July 28, 2010

Ben 10 in the cups

Ben 10 ni actually 1st time buat cup cakes...for my Yassir 3rd b'day...



Thursday, July 22, 2010

Cup Cakes Biru

lepas cup cake yg 1st...i juz take a rest with those cakes...rasa macam frust sebab 1st cup cake macam tak memberangsangkan...

tapi tak disangka2..Monday - 19 july 2010, i receive another call request for 25 pcs cup cake untuk bertunang....i'm so glad...but this time i be more carefull by asking more detail info...hehehe...belajar dari kesilapan...kali ni customer's name 'Hana' but this time dari Sg Petani..
heheh..dah 2 customer..dua2 namanya hana....
dalam masa 4 hari, i check the ingredients complete, but left out the cups & box..but manage to get all...so..inilah 25 pcs cup cakes untuk hantaran bertemakan warna biru...


harini 22 july 2010, at 5.30pm Hana dah datang amek cup cake..and once again i didn't see my customer..coz lewat balik dari kerja..my husband yg attend customer...hehehe tenkiu abang...

feedback from customer, "cup cake nya -ok. tq la sb ambil tempahan sy, last minit macam ni..."..itulah komen dari Hana...its ok hana..tak de la last minit...cukup masa untuk i fikirkan deko apa nak buat...heheh tenkiu and hope next time u'll find me again....

Pinky Cup Cakes

29 june 2010, i received a call from pn. hana (pendang)..dia request buat cup cake ni sempena b'day anaknya...masa i receive her call, actually i berat hati nak terima order dia..coz dia nak guna kek tu sabtu 3rd july..sedangkan i ada plan nak g KL ARCHIDEX on 2nd july to 3rd july.

tp masa tgh cakap dgn pn.hana sambil berfikir2...i setuju je nak amek..sbb ini 1st time..orang kata peluang jangan ditolak..so i pejam mata dan terima order pn.hana..without telling her that i'm leaving to Kl..i pun pulun siapkan cup cake dia by mid night 1st July...

ini lah dia..i know..its very simple..masa buat tu..macam2 perasaan..nervous yg teramat...ungkapan 1st time tu memang mempengaruhi betul...dah la tak banyak info dari customer...dah tgh malam baru teringat nak tny nama anak dia, umur brapa...bila i sms dia tak reply...dah tgh malam agaknya...

terima kasih kat pn.hana sebab terima cup cake ini seadanya...(tak tau la apa kata pn.hana tu ye...) sebab agak last minutes, carik gambar princess kat kedai bahan2 kek pun tak ada..nak carik kotak putih untuk 16 pcs pun tak ada stok...geram sangat..tu yg dapat kotak PVC je...harap b'day girl suka dgn cup cake ni..huhuhu

the day pn.hana datang collect the cake, i not yet reach home...so my husband attend her..thanks abang..